Forum komputerowe Dark-PC: [XP] Szybsze uruchamianie systemu - Forum komputerowe Dark-PC

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[XP] Szybsze uruchamianie systemu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryco Ikona

• Ekspert =]
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 1137
  • Rejestracja 06-marzec 08
  • Interests:Informatyka, Sport

Napisano 30 marzec 2008 - 09:04

Wybieramy Start > Uruchom wpisujemy REGEDIT i zatwierdzamy. Pokaże się edytor rejestru. Wybieramy HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>Contro l>Session Manager>Memory Management>PrefetchParameters.

Po naciśnięciu na PrefetchParameters po prawej stronie wyświetlają nam się nazwy wartości. Szukamy wartości o nazwie EnablePrefetcher i zmieniamy jej nazwę na EnableSuperPrefetch, a następnie modyfikujemy ją. W dane wartości wpisujemy 1 i zmieniamy system z szesnastkowego na dziesiętny i OK. Na koniec zamykamy edytor rejestru. Teraz można sprawdzić czy szybciej sie uruchamia.
Nigdy nie rozmawiaj z debilem. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom, a później pokona doświadczeniem.
Google bogiem, SEO nałogiem, AdSense zabawą, a Spam podstawą

Jestem prawdomówny, czasami ironiczny a czasami poprostu miły - to zależy z kim mi przychodzi dyskutować :-P Często żartuje, nie patrząc na to czy ten żart spodoba się innym - ważne aby podobał się mnie. Można by powiedzieć cham? - Możliwe, ale wyrafinowany cham. Zawsze staram się komuś pomóc! - Prostymi metodami, nie korzystając z trudnych, skomplikowanych, wyszukanych słów. Jeżeli nie odpowiada Ci to co piszę.. - prosta rada: Ne czytaj! :-)

1 000 post :) - 17.10.2008 23:19

Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1