Forum komputerowe Dark-PC: [Rozwiązany] Restartownie Systemu - Forum komputerowe Dark-PC

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[Rozwiązany] Restartownie Systemu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   klocek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 111
  • Rejestracja 20-lipiec 08

Napisano 23 listopad 2008 - 06:19

Hej. Dziś zainstalowałem sterowniki BlueTooch'a do Compala FL90 (Windows XP Pro Sp3). Instalacja przebiegła pomyślnie, ale teraz jak odpalam laptopa to tylko system się załaduje, mignie niebieskie okienko i się restartuje. Tak ciągle w kółko. Nie wiem jak odinstalować te sterowniki :(
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mikrut Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 222
  • Rejestracja 15-październik 08

Napisano 23 listopad 2008 - 06:27

sprawdź czy masz w laptopie włączone bluetooth jeśli tak to je wyłącz.
Edit//: Możesz wejść do trybu awaryjnego ??
"Świat przypomina spokojną sadzawkę. Każdy uczynek, choćby najbłahszy, jest jak kamień wrzucony do tej sadzawki, rozchodzą się od niego coraz szersze kręgi na wodzie aż w końcu cały świat ulega zmianie przez jedno drobne zdarzenie" L.Snicket

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Mój PC : MSI K9A2GM-F V3 AMD 740 | AMD Athlon 64 X2 5800 | Goodram 2x1 GB , Kingston 2GB | Palit Radeon HD3870 |HDD WD3200AAKS 320 GB| Zasilacz FSP550 Silent.
Mikrut's Blog ttt
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   klocek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 111

Napisano 23 listopad 2008 - 06:57

Nie, nie mogę wejść do trybu awaryjnego.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   siwymilek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 168
  • Rejestracja 23-sierpień 08

Napisano 23 listopad 2008 - 07:45

tylko format Cię ratuje.
Piotr Miłoszewicz
House-PC.pl
Forum Komputerowe

"Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem."
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   KANAR123 Ikona

• Pan programista (Delphi) xD
  • Ikona
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 528
  • Rejestracja 08-czerwiec 08
  • Interests:Programowanie, informatyka (wszytko co związane z komputerami)... :)

Napisano 23 listopad 2008 - 10:14

Nie trzeba nic formatować :p Zawsze trzeba pomyśleć a nie bezmyślnie robić format. Proponuje włożyć DVD z Vistą i przekopiować potrzebne pliki na inny dysk we wbudowanym środowisku instalacyjnym. A więc:
1. Wkładasz DVD z Vistą.
2. Uruchamia Ci sie intalator.
3. W oknie gdzie pojawi Ci sie przycisk "Instaluj Vistę" wybierz przycisk który jest niżej po lewo.
4. Wybierasz wiersz poleceń.
5. wpisujesz "notapad".
6. W notatniku klikasz: Plik >> Otwórz.
7. W tym oknie możesz kopiować pliki na inny dysk ,wiec kopiujesz co trzeba, lub usuwasz stery recznie.
w ten sposób sterowniki przestaną działać :)

Pozdro ;)

P.S Siwymilek jak nie wiesz jak rozwiązać problem to nie podawaj niepotrzebnych komentarzy bo ja dziękuje jak ty z każdą awarią systemu formatujesz kompa :p
"Dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego, powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności"
---------
"Rzecz zdumiewająca, jak dużo jest spraw nieosiągalnych, do których ludzie dochodzą gdy są zdecydowani! Czy do nich należysz?"
---------
"Kiedy kobieta nie ma racji, pierwsza rzecz, którą należy zrobić, to natychmiast ją przeprosić."
---------
"Pieniądze nie są tak dobre, jak zły jest ich brak."
---------
"Jeżeli jest tak źle, że nic się nie da zrobić, to przynajmniej się nie denerwuj."

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Overclocker Ikona

• Ekspert =]
  • PipPipPipPip
  • Grupa Banned
  • Postów 330
  • Rejestracja 15-kwiecień 08

Napisano 24 listopad 2008 - 12:45

BTW. nie powinno sie często robic formata... ja ostatni raz robilem formata :huh: no wlasnie z rok temu :o nie wiem jak ja tego dokonalem :D
"W każdym z nas jest ktoś, kogo nie znamy. Przemawia do nas w snach i tłumaczy, że widzi nas zupełnie inaczej, niż my - siebie" C.G.Jung

"A childs rhyme is stuck in my head. It says that life is but a dream Ive spent so many years in question To find out Ive known this all along "
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   siwymilek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 168

Napisano 24 listopad 2008 - 02:26

Kanar, twoja wypowiedź jest bez sensu. Nie wiadomo o co Ci chodzi, a jeżeli chodzi livecd to fakt - nie pomyślałem.
Piotr Miłoszewicz
House-PC.pl
Forum Komputerowe

"Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem."
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   klocek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 111

Napisano 24 listopad 2008 - 02:38

Spróbowałem coś zrobić z linuxem (SystemRescueCD), ale nie poszło :( Więc chciałem zrobić formata. Jednak tu kolejny problem - dysk to SATA, a instalator nie rozpoznaje takiego dysku. Muszę dograć do XP'eka stery od dysku SATA. Czy to obojętne jakie dogram?
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   siwymilek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 168

Napisano 24 listopad 2008 - 05:47

Po prostu w biosie ustaw dysk sata, o ile masz taką możliwość (ja np. nie mam :D)
Piotr Miłoszewicz
House-PC.pl
Forum Komputerowe

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Mikrut Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 222
  • Rejestracja 15-październik 08

Napisano 25 listopad 2008 - 08:57

Miałem do czynienia z dużą liczbą komputerów , i w każdym komputerze była możliwość ustawienia dysku SATA , jeśli będziesz mieć z tym problemy podaj nazwe biosu a ja wytłumaczę Ci jak ustawić dysk SATA.
"Świat przypomina spokojną sadzawkę. Każdy uczynek, choćby najbłahszy, jest jak kamień wrzucony do tej sadzawki, rozchodzą się od niego coraz szersze kręgi na wodzie aż w końcu cały świat ulega zmianie przez jedno drobne zdarzenie" L.Snicket

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Mój PC : MSI K9A2GM-F V3 AMD 740 | AMD Athlon 64 X2 5800 | Goodram 2x1 GB , Kingston 2GB | Palit Radeon HD3870 |HDD WD3200AAKS 320 GB| Zasilacz FSP550 Silent.
Mikrut's Blog ttt
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   klocek Ikona

• Zaawansowany
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 111

Napisano 25 listopad 2008 - 01:39

Dobra, dograłem paczkę sterów do "Łindołsa" no i zainstalował się poprawnie. Tylko później z dźwiękiem się 2 godz męczyłem. Dzięki za pomoc.
0

Strona 1 z 1